3 miscari, 300 muschi – o stare fizica buna

Fratemiu a postat la el pe blog si pe pagina lui sportiva de facebook printre multe alte articole de exercitii fizice si exercitiul asta, asadar daca vreti sa aveti o stare fizica buna recomand cu incredere…

1. Genuflexiuni simple, cu propria greutate corporala.

Nu cred ca e cazul sa intru in foarte multe detalii. Exact genuflexiunile din curtea scolii de la orele de educatie fizica si sport. Incearca sa le faci cat mai corecte, iar in pozitia de varf (atunci cand esti coborat) incearca sa stai cateva secunde in tensiune, apoi sa revii la pozitia initiala. Fa 10 repetari, dupa care treci la exercitiul urmator. Pentru o mai mare dificultate poti incerca sa faci genuflexiunile pe un picior si apoi pe celalalt, alternativ, cu piciorul care e in aer indoit la 90 de grade in fata sau sprijinit pe un scaun in spate. Sunt mai grele, pentru avansati, deci recomand ca momentan sa va rezumati la cele clasice.

2. Flotari de judoca.

Exact cum vezi in imagine. Pozitia initiala e cea de la flotarile clasice. Apoi ridici bazinul si cobori barbia (partea din fata a corpului) pana cand corpul tau incepe sa semene cu un V intors. Apoi cobori bazinul si partea din sppate si incepi sa indrepti partea din fata, indreptand capul si umerii spre tavan. Apoi te intorci la pozitia initiala. Faci 10 astfel de repetari, dupa care treci la exercitiul urmator.

3. Abdomene de alergator.

Miscarea este ca in imagine. Exercitiul seamana cu crunch-urile alternative, dar este totusi diferit. Pozitia de plecare: perfect intins pe podea cu mainile indoite de la coate la 90 de grade, ca si cand ai alerga. Acum te ridici de pe podea si faci miscarea asemanatoare crunch-urilor alternative, duci palma dreapta spre genunchiul stang si vice-versa. Imagineaza-ti ca alergi, deci cand o mana merge spre genunchi, cealalta merge in spate. O repetare completa e asa: te ridici faci miscarea spre dreapta, cobori inapoi, te ridici si faci miscarea spre stanga. Asta e o repetare! Fa 10 astfel de repetari, dupa care reia exercitiul numarul 1.

Mecanismul antrenamentului e unul cat se poate de simplu: incepi cu exercitiul 1, continui cu 2 si 3 si treci inapoi la 1. Faci cate 10 repetari din fiecare exercitiu si incerci sa faci cat mai multe cicluri/circuite timp de 15 minute. Te odihnesti doar atunci cand simti nevoia.

Pentru video cu acest complex de exercitii dati click aici

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: