Sportul rege ?

De foarte multa vreme ma tot macina o intrebare de ce fotbalul este supranumit sportul rege? Cel putin la noi in tara in handbal avem mult mai multe rezultate decat in fotbal.In handbal avem 43 MEDALII: 19 DE AUR, 10 DE ARGINT ŞI 14 DE BRONZ . In handbal suntem campioni mondiali, europeni,vicecampioni olimpici. In handbal nu auzi scandaluri cum sunt in fotbal , acolo se tace si se face.Despre sportul acesta ar trebui sa scrie presa de specialitate, nu despre Becali,Mutu & co.  care nu fac cu nimic bine sportului.In astfel de sport ar trebui sa se investeasca pentru ca se face performanta, chiar recent am jucat o finala de Champions League cu Oltchim Rm.Valcea, azi ne-am calificat la mondialul din Suedia 2011 cu baietii; in fotbal cand vom mai avea astfel de rezulatate? Cea mai notabila performanta in asa numitul sport rege cu echipa nationala sunt acele sferturi de finala din SUA `94 , dar atunci era generatia de aur, nu asa numiti fotbalisti de astazi.

De ce nu este numit handbalul sportul rege ?

VS

Anunțuri

Un răspuns

  1. Eh, e o poveste mai lunga si m-as referi doar la cum sunt tratate cele doua sporturi in Romania. Iar fotbalul nu e denumit sportul -rege doar la noi, ci cred ca e o denumire folosita in mai multe tari.

    Fotbalul e mult mai bine mediatizat deoarece este urmarit de mai multi oameni, in principiu si apoi, se pare ca stirile din fotbal sunt mai gustate decat cele din alte sporturi.

    Si asta desi celelalte sporturi aduc rezultate mai bune, vezi handbalul dar si alte discipline.

    Ce-mi pare bine, insa, este ca rezultatele bune ale echipelor romanesti la handbal au impus acest sport pe agenda mass-mediei din Romania.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: